Frågor och svar

Vad är taklon?

IDUN Minerals borstar är tillverkade av finaste syntet, taklon, vars egenskaper liknar naturborst. Skillnaden mot naturborst är främst att taklonborst är mjukare, inte allergiframkallande och inte släpper hår. Naturborst kan, till skillnad från taklonborst, orsaka utslag om man har känslig hy. Syntetiska borstar är dessutom mer hygieniska än borstar med äkta hår. Naturligt hår har en oregelbunden yta där puder, döda hudceller, bakterier och kemikalier lätt fastnar och de är svåra att göra rent. Taklonborst har inte samma oregelbundna yta och det fastnar därför mindre smuts och de är enklare att tvätta rena.

Hur många produkter ingår i IDUN Minerals sortiment?

IDUN Minerals produktsortiment består av: foundation i 9 nyanser, puder i 2 varianter, 4 concealer, rouge i 3 nyanser, bronzer i 2 nyanser, ögonskuggor i 16 nyanser, läppglans i 12 färger, kajalpennor i 3 varianter och mascara i 4 varianter. Det finns även tillhörande borstar i 6 varianter av finaste syntet kvalitet, taklon, samt 1 borstrengöring.
I sortimentet finns även ett IDUN Minerals startkit med tre olika foundation-nyanser, som är perfekt för dig som vill prova på produkterna eller ha mer resevänliga förpackningar.

Varifrån kommer IDUN Minerals?

IDUN Minerals är en svensk serie, framtagen i Stockholm. IDUN Minerals lanserades i april 2011 på den svenska marknaden.

Innehåller IDUN Minerals produkter nanopartiklar?

Nej!

Var säljs IDUN Minerals?

IDUN Minerals säljs på nästan samtliga apotekskedjor i Sverige: Apoteket AB, Apotek Hjärtat, Kronans Apotek samt Apoteksgruppen.
Man kan även köpa IDUN Minerals på följande webbutiker Eleven.se, Nelly.com, Apotea.se samt på Militusmedical.se.

 

IDUN Minerals finns även på utvalda apotek i Finland och i Danmark.

Varför heter serien IDUN Minerals?

Namnet Idun kommer från den fornnordiska mytologin och betyder ”den föryngrande”. Idun gudinnan var skönhetens och den eviga ungdomens gudinna. Mineralerna i IDUN Minerals sortiment ger naturligt skydd mot skadlig UV-strålning som kan påskynda hudens åldrande samtidigt som de vårdar stressad och känslig hud och på så sätt bevaras varje kvinnas naturliga skönhet.

 

Vad betyder det att IDUN Minerals basprodukter enbart innehåller 100% högrenade mineraler?

Det betyder att produkterna har renats från oönskat innehåll så som mikroorganismer, krom och nickel. Produkterna innehåller heller inga tillsatsämnen såsom syntetiska färgämnen, parfym, talk, konserveringsmedel (t.ex. parabener) eller utfyllnadsmedel (t.ex. bismuth). Genom att använda högrenade mineraler låter IDUN Minerals huden andas, porerna täpps inte igen och risken för irritation minskar. Detta gör att IDUN Minerals kan användas även av de med mycket känslig hy eller tendens till problem- och/eller allergibenägen hud.

Är mineralsmink bra för huden?

Ren mineralmakeup, utan några onödiga tillsatser, har en lugnande effekt på huden.
IDUN Minerals produkter täpper inte till porer utan låter huden andas.
Den milda formulan har en lugnande effekt på huden och ett naturligt solskydd som hjälper till att förhindra hudens åldrande.
Produkterna bromsar uppkomsten av fina linjer, pigmentfläckar och andra synliga ålderstecken i huden.
IDUN Minerals fungerar bra även på personer med känslig hud.

Vad särskiljer mineralsmink från annan makeup?

Mineralprodukter har helande och lugnande egenskaper och passar särskilt bra för personer med känslig hy. Mineralerna ger dessutom ett naturligt skydd mot solen. Högrenad mineralmakeup innehåller generellt sett inga allergiframkallande eller irriterande ämnen.

Är produkterna djurtestade?

Nej, IDUN Minerals produkter är inte djurtestade. IDUN Minerals borstar består dessutom av taklonborst (syntetiskt material) och alltså inte av naturborst.

Är produkterna allergitestade?

Forskaren och apotekaren Docent Marie Lodén som har varit med och tagit fram IDUN Minerals har säkerställt samtliga ingredienser i IDUN Minerals produkter. Genom en högrening av mineralerna reduceras bl.a. nickel och krom för att lämpa sig ännu bättre för allergiker och personer med känslig hud. IDUN Minerals produkter är specifikt testade på personer med dokumenterad nickelallergi, och resultaten visar att nickelallergiker kan använda IDUN Minerals utan problem!

 

Varför har bismuth en negativ effekt på huden?

Bismuth kan irritera och orsaka klåda när ansiktet blir varmt. Det är ett problem för många, särskilt de med känslig hy eller tendens till problemhy. Att man måste ”buffa” in pudret i porerna för att få det att sitta kan även det medföra irritation.

Vad är bismuth oxichloride?

Bismuth oxichloride (bismuth) är ett metalliskt grundämne som ofta används i mineralsmink för att tillföra glans och skimmer på huden. Det gör också att makeupen fäster bättre på huden; men det behöver också ”buffas” in ganska hårt i porerna för att få det att sitta kvar hela dagen vilket kan irritera huden. Allergibenägen hud reagerar ofta väldigt negativt, bl.a. med irriterande klåda och rodnad, vid användning av bismuth. Mineralkosmetik utan bismuth är ofta lite mattare till utseendet och ger en mer naturlig look. IDUN Minerals produkter innehåller inte bismuth oxichloride.

Vad innehåller IDUN Minerals?

IDUN Minerals basprodukter består av 100% högrenade mineraler, bland annat:
– Mica (för ojämnheter)
– Järnoxid (ger färg): benämns som CI nummer (colour index)
– Zinkoxid (motverkar bakterier och innehåller UV-skydd)
IDUN Minerals produkter innehåller inte ämnet bismuth oxichloride.

Under varje produkt här på hemsidan kan man ta del av respektive produkts ingrediensförteckning.